Mette Oscar

“Jeg er ikke så godt til at danse…” Det er en af de sætninger, jeg hører allermest, når jeg skal facilitere en ny gruppe. Jeg plejer at svare, at de er i trygge hænder, for jeg guider dem hele vejen. Og at dans er det mest naturlige i hele verden. 

Derfor blev jeg også rigtig glad for dette lille program, hvor P1 forklarer: Hvorfor danser vi?

Peter Vuust er hjerneforsker og jazzmusiker i denne udsendelse fortæller han, hvorfor vi mennesker ikke kan lade være med at bevæge os til bestemte typer musik. Hvordan vores hjerne svinger i takt med rytmerne, og hvordan vores motoriske system aktiveres, når musikken spiller. 

Og konsekvensen af skøn musik er en følelse af fællesskab. Man kan simpelthen bedre lide hinanden, hvis man bevæger sig i takt. 

Når vi bevæger os, kommer der mere gang i kroppen, og der skrues op for belønningshormonet dopamin. Vi bliver glade i låget. 

Selv fra barnsben er danset lagret i os. Små børn kan heller ikke lade være med at bevæge sig til musik. Dansen er i vores DNA. I visse kulturer, fortæller Peter Vuust, skelnes der faktisk slet ikke mellem begrebet musik og dans. 

Så når nu al forskning nu viser, at dansen gør os gladere, er fællesskabende og i det hele taget er godt for os, så kunne man også stille spørgsmålet på en anden måde: Hvorfor danser vi ikke meget mere?

https://www.dr.dk/lyd/p1/p1-forklarer/p1-forklarer-hvorfor-danser-vi 

Det kunne måske også være noget for dig

Modtag dejlige dansenyheder i din indbakke

Få info om lækre danseevents og konkurrencer i din indbakke. Du bliver ikke spammet.